Publisert

Dennis Fano og Fano Guitars Old Black

Er det flere som får lyst til å spille ei Neil Young-låt nå?!

Vi skal på en måte tilbake til både 1953 og 2008 en snartur, for i sistnevnte år satt Arne og gitarguru Dennis Fano seg ned og ga liv til den utmerkede idéen å lage en replika, eller hyllest om man vil, av Neil Youngs ikoniske «Old Black» 1953 Gibson Les Paul Gold Top.
En gitar som i langt større grad enn de fleste andre gitarer har vært lydsporet til så mange av oss helt siden slutten av 60-tallet. Dette er altså en Fano RB6 fra den tiden hvor Dennis bygget alle gitarene selv, og før samarbeidet med Premier Builders Guild (PBG).
Dennis har siden valgt å selge seg ut av sitt eget navn, for så å starte det nå allerede legendariske Novo Guitars.
Etter timevis med den man kan kalle intens nerding og slektsforskning ble prosjektet igangsatt, og resultatet ble rett ut fantastisk bra og «korrekt» ned til minste detalj.

I stedet for ask eller or i kroppen, ble denne gitaren laget av nøye og pent utplukket Honduras-mahogny med en såkalt «German carved» lønnetopp og lakkert tidligere nevnt Gold Top, deretter svartmalt(i ordets rette forstand..) og slitt akkurat slik den gamle svarte er. Gripebrettet er av nydelig figurert brasiliansk palisander.
Bigsby er en selvfølge, og mikrofonene er spesiallaget av Jason Lollar – en aluminiumskledd P-90 i halsposisjon og en Firebird pickup ved stolen.
Pickupene er uvoksede og låter bare så dønn riktig og like fantastisk som far sine egne. I tillegg til to volum- tonekontroller er det en minibryter som kobler mikrofonene forbi sistnevnte og rett til forsterkeren.Tekst og bilde: Ola Geir Raftevold.