Keeley Effects

Keeley Memphis Sun Echo/Reverb

Kr. 1.890,- 


keeleylogo

Keeley Effects er en av de gamle gutta i bransjen, og etter en veldig strategisk revamp av merkevaren er Robert Keeley tilbake med både gamle og nye design. 

Keeley Memphis Sun
Sun Studios i Memphis bør være et kjent navn for alle som er sånn litt over middels interessert i Rock & Roll. 
Mange vil påstå at det er hvor rocken ble født, og det legendariske studioet ble gjennom 50-tallet gjestet av både Elvis, Johnny Cash, BB King, Roy Orbison og Jerry Lee Lewis. 
I senere tid, så ble studioet brukt av blant andre U2, Def Leppard og Ringo. 

Robert Keeley har med dette lille verktøyet gjort en dugelig innsats med å fange det unike soundet fra Sun Studios, og før du gyver løs på lydklippet så bør du lese litt om hva denne pedalen faktisk gjør. 

Memphis Sun har tre unike moduser og den er en lo-fi reverb, slapbackpedal og double tracker, hvor Robert bruker den egenutviklede ADT-teknologien for å bokstavelig talt sette en ny standard i hva gitarpedaler angår. 

Room Reverb: 
Denne effekten simulerer et rom på 60 kvadratmeter flislagt med asbestplater, fylt med så mye lyd at rommet komprimerer, noe som igjen gjør lyden veldig levende.
Rommet blir mikket opp av legendariske RCA77 mikrofoner, som Keeley har replikert med en rekke filter inkludert en HPF på 300Hz og en LPF på 8kHz, og det er lagt til en rekke andre- og tredjeharmonier. 
Med Timekontrollen så justerer du for inntil -150ms med predelay, noe som igjen gir en veldig fin slapbackeefekt. 
Regen/Mod er i denne modusen er et aktivt filter med +/- 10db rundt 1.1kHz. 
Reverbkontrollen styrer dybden på effekten. 

Sun Mode: 
Automatisk Double Tracking(ADT) var ikke tilgjengelig på femtitallet, men Keeley sniker det inn da det er en fantastisk effekt som hjelper ham å gjenskape lyden fra Sun Studios, og hvis du forlenger forsinkelsen så går den rett inn i en klassisk slapbackmodus.
Kjører du pedalen i mono så får du klassisk rockabilly slapback, med inntil 180ms ekko.  

Time: Inntil 180ms med ekko. 
Regen/Mod: Sett den på null og du har en tone fri for modulasjon. Denne effekten fungerer fint for å simulere gammel og sliten tape på ekkomaskina.
Reverb: Old School Rock & Roll Reverb.

Echo600: 
Rock & Roll er djevelens musikk, og i Echo600 får du inntil 666 millisekunder med ekko for å simulere ekkomaskiner som aldri har eksistert.
Denne effekten har noen intense filtereffekter som jobber på rundt 1kHz og det er lagt til andre- og tredjeharmonier for å simulere degradert lyd med slitent utstyr og lyd som går gjennom en kjede med utstyr.  

Time: 30-666ms med ekko
Regen/mod: Inntil tre repeats, og noen ganger seks... 
Reverb: Old School Rock & Roll Reverb. 
Memphis

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Effekter - Keeley Effects

Varekatalog

I samarbeid med SANTANDER tilbyr vi betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos VintageGitar.

Santander