Strymon

Martin D-28 Bigsby Guitar

Kr. 35.990,-
logo


Martin D-28 Bigsby
Paul Bigsby var i utgangspunktet en herremann som bygget motorsykler og deler til fiffen i det sørlige California, og på grunn av hans eminente ingeniørkunst går han også som gudfaren av den elektriske gitaren. 
Hvor mye Leo Fender lånte, eller regelrett stjal, fra Paul Bigsby har blitt diskutert i snart 70 år og dette er ikke foraet for en slik diskusjon. 

En annen ting Paul Bigby var kjent for var at han satte på nye halser og hot-roddet gitarene tilhørende artister i den gryende Country-sjangeren, blant andre Lefty Frisell og Merle Travis i denne sammenhengen. 
På 50-tallet ble Paul Bigsby hyret inn av Martin for å bygge halser for Martin med den karakteristiske headstocken som Fender ble så kjent for noen år senere. 

Idag eies Bigsby av Fred Gretsch og de har gjort en avtale med Martin om å lage et begrenset opplag av denne karakteristiske gitaren. 

Det er tatt utgangspunkt i den nye 2018 Martin D-28 med indisk palisander i sarg og rygg, hvor de har satt på en replika av lønnehalsene Paul Bigsby lagde med den karakteristiske headstocken. 

Gitaren låter så bra som en hvilken som helst annen Martin D-28, og det er et perfekt instrument for deg som vil ha enten et samleobjekt eller en D-28 som skiller seg ut. 
Etter vår mening er den et must for en som fronter et Honky Tonk band. 

Gitaren er signert av selvestene C.F. Martin og Fred Gretsch og den er den eneste av sitt slag i Norge. 

Leveres med original kasse. 

28 front1
28 hs
28 full
28 bakfull


 

Varekatalog

I samarbeid med SANTANDER tilbyr vi betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos VintageGitar.

Santander