Throbak

Throbak Overdrive Boost


overdrive-th

Throbak Overdrive Boost (NOK 3.390,-)
Colorsound Overdrive klon med tweaks.

 

logo
Throbak Electronics
Throbak Electronics er et kjent navn i kretser hvor man legger vekt på at gamle ting er best og de har de siste årene blitt et kjent navn på effekthimmelen med sine autentiske reproduksjoner av klassiske effekter, hvor de tilfører det lille ekstra for at de skal være up-pair med dagens krav til pedaler. Vi ble først gjort oppmerksom på Throbak sine effekter via LPF(Les Paul Forum) og blant fuzzkjennere som Dan Boul og Peter Stroud hos 65 Amps.


Throbak Electronics Overdrive Boost
Throbak har reprodusert og forbedret kretsen av den originale Colorsound Overdriver(også kjent som Power Boost). Originalen ble brukt av blant andre Jeff Beck og den var en essensiell del av Beck's sound på 70-tallet. Pedalen var også en favoritt til Marc Bolan og den er i enkelte kretser regnet for å være den beste overdrive/booster noensinne produsert.

Denne vintagekretsen ble populær pga dens mulighet til å frembringe kropp, dimensjon og tonal fleksibilitet til enkanals forsterkere.
Kretsen er 'silicon' transistor basert og den kan gå fra en særdeles transparent cleanboost til full-pupp 'silicon' type fuzz og selvfølgelig alt i mellom. Bass og diskant kontrollene er veldig fleksible og du kan enkelt ratte deg fra en distinkt 'bite' til tjukk og fyldig lyd.

For at dette ikke skal være en direkte knock-off av originalen, så har Throbak i kjent stil lagt til flere forbedringer og 'tweaks':
1. Det er lagt til mastervolume kontroll.
2. Det er lagt til en pre-gain switch, som du også finner på de øvrige Throbak produktene. Pre-gain switchen gir deg mer kontroll over de lave notene når du kjører på med vreng.
3. Det er også lagt til en switchbar Germanium transistor som er paret opp med  en Germanium diode. Original kretsen er fremdeles intakt, men når den er koblet inn, så vil den gi en ytterligere palett med lyder, som du KUN kan få fra Germanium transistorer.
4. Hver 'silicon' transistor har en egen trimpot for tuning.

Det er også poengtert på Throbak sine nettsider at denne pedalen er PERFEKT for den som bruker enkanals amper og føler behov for en 'kanal' 2 med mastervolume. Pedalen jobber veldig godt med klassisk oppbygde preamper og du får mengder med gain og dynamikk, selv på stuevolum.


 
Lydklipp:

ODB/Les Paul Bedroom_Level_Germanium 18watt clone vol. 8.mp3
ODB/Les Paul Clean then Silicon Overdrive on then Germanium on.mp3
ODB/Les Paul Clean then Silicon Overdrive Pre Gain On then Pre Gain Off.mp3
ODB/Les Paul Silicon Fuzz.mp3
ODB/Les Paul Silicon Clean then Clean Boost.mp3Specs:

 • Powder coated exterior.
 • 3 Carefully selected TO-18 metal can Silicon transistors, as used in the original circuit.
 • Externally switchable pre gain control with internal pot allowing you to dial in best pre gain for your guitar.
 • Switchable Germanium transistor and Germanium diode pair.
 • Bias adjustment for transistors ensuring a perfectly tuned pedal.
 • Master volume.
 • Gain, Bass and Treble adjustment.
 • Mallory M-150 polyester Capacitors.
 • 9 volt power jack.
 • True bypass switch.
 • Compact pedal design.

overdrive-web

Effekter - Throbak

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Varekatalog

I samarbeid med SANTANDER tilbyr vi betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos VintageGitar.

Santander