Dr. Z Amplifiers

Dr. Z Z-Wreck

 

zwreck-th

 

Dr. Z Z-Wreck

Twang, spank, chime, crunch, ROCK!

smallz banner4

 


zwreck-text

Dr.Z Z-Wreck

I 2006 ba Brad Paisley om å få bygget en ny amp og etter en del idemyldring, så ble den legendariske Ken Fischer involvert i prosessen. Z bygget prototypen og Ken Fischer gjorde etterarbeidet og triksene sine og sendte den tilbake med navnet Z-Wreck. Etter noen få ytterligere mods ble ampen sendt til Paisley. Ken Fischers bortgang i 2006 gjorde at Dr.Z la designet på hylla inntil nå.

De siste årene så har Z-Wreck modellen blitt nevnt av Brad Paisley i diverse intervjuer, blitt sett på TV og i diverse musikkvideoer, så public demand på denne modellen har vært veldig påtrengende uten at Z har ville lansert den. Den utløsende faktoren til at modellen ble et tema igjen er den tragiske flommen som rammet Nashville tidligere i sommer. Brad's originale Z-Wreck ble ikke skadet, men alle sceneampene hans ble totalskadd. Z bygde to replacement Z-Wrecks for Brad for den forestående turneen og den gode doktoren fikk igjen vann på mølla når det gjelder Z-Wreck modellen.

Hver eneste komponent i Z-Wreck er nøysommelig plassert med tanke på korte lengder på wiringen og alle detaljer er etter Trainwreck standard. Det er også gjort større avstand mellom preamp og sluttrinnseksjonene for mindre støy og forstyrrelser. Trafoen har to taps(settings comfort eller speed), som justerer platespenningen på rørene, som igjen påvirker touchresponsen. 'Speed' innehar et sterkt attack med utvidet klarhet og dynamisk headroom. Alle noter kommer klart frem i en clean setting og den komprimerer godt når en drar den over i gain land. Comfort settingen temmer ampen litt mer i vintage EL-84 land og den settingen kan varmt anbefales til den som er ute etter den herlige EL-84 chimen som en finner i blant annet Stang-Ray modellen.

Tonalt sett så leverer ampen klokkeklar og detaljrik lyd inntil klokken 12 på volumknotten uten at den oppleves som harsk. En Rickenbacker 12-strenger vil være helt riktig for 60-talls Liverpool-mania. Over klokken 12 på volumet så snakker vi ROCK fra herlig crunch til fullt ut saturasjon. Vi kan kaste alsken stikkord ut i lufta uten at det betyr så mye, men vi kan garantere at om du er på jakt etter CHIME, TWANG, CRUNCH eller ROCK, så er dette ampen vi vil anbefale!

Q:Så hvorfor selges denne kun som et komplett stack med matchende speaker cab og ikke separat likt de andre Z ampene?
A:Z-Wreck ble designet med blanke ark og kabinettet er intet unntak. Kabinettet leveres med en Celestion Alnico Blue og en Celestion Alnico Gold speaker i en open-back config. Det er DET kabinettet som skal brukes til ampen om Dr.Z og Vintagegitar skal gå god for de tonale kvalitetene til ampen.

Det følger også med Studio Slips trekk til både topp og kasse med brodet Z-Wreck logo. Dr.Z har også fått tak i et stort lager med russiske NOS EL-84 rør som leveres med ampen.  Disse rørene overgår alt av dagens produksjoner av rør, både i tonalitet og driftssikkerhet.
Speaker og AC kabel medfølger også.

Pris head(Standard): Kr. 29.990,-
Pris head+cab(Navy), ink 4stk NOS EL-84 rør, kabler og trekk: Kr. 39.990,-
Pris 1x12" combo(Navy) ink 4stk NOS rør, kabling og trekk: Kr. 32.990,-

 

"er ekstremt fornøyd med Z-Wreck. Kjøpte den pga moderne countryvoxlyd som den nailer 110% med tele. Med på kjøpet så har jeg jammen fått en av de mest organiske cleanampene jeg har hørt med min `60 relic strat, og den cruncher også godt over i lettmetallverden om den mates med buckere:-)" 
Erik - Fornøyd kunde

{youtube}TeXVHhN2I-U{/youtube}
 {youtube}MxqXyWbwUHk{/youtube}

Z- Wreck Amp Demo from colt helton on Vimeo.Specs:

Power Output 30 Watts
Output Tubes 4 -7189 (EL84)
Preamp Tubes 3 -12AX7
Rectifier 5AR4
Controls Volume, Bass, Treble, Cut
Configurations Head w/matching 2x12 open back cab (Celestion Blue/Gold standard)
Colors Quantum Silver tolex with matching hardwood fronts
Dimensions
& Weight
Head: 20 5/8” Wx9 ½” Dx9 1/8” H 32 lbs. Cab 27 ½” Wx10”Dx21 ½” H 52 lbs.
Other Head and cab covers with Z Wreck logo come standard

zwreck-full
zwreck-head

zwreck-side

Forsterkere - Dr. Z Amplifiers

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Varekatalog

I samarbeid med SANTANDER tilbyr vi betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos VintageGitar.

Santander